Αρχική

Σελίδες Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Υλικό

Νομοθεσία

Θέσεις - Αντιθέσεις

Πολιτισμός

Nea Paideia Blog

Tell a Friend*

Ενημέρωσε μια φίλη ή έναν φίλο για τη NeaPaideia.com

Login*

Live Search*

Latest News*

Accordion Menu*

Αρχική

Σελίδες Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Υλικό

Νομοθεσία

Θέσεις - Αντιθέσεις

Πολιτισμός

Nea Paideia Blog

Open Panel for Login

Search Our Site

Register

Το Δεκατιανό στα σχολεία!

Το Δεκατιανό στα σχολεία!


Το δεκατιανό γεύμα θα δοθεί σε 11.050 μαθητές 68 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Αττικής. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων που προσφέρουν τα γεύματα και τη μεταφορά τους στα σχολεία. Το δεκατιανό που θα προσφέρεται καθημερινά θα είναι διαφορετικό κάθε μέρα (τόστ, γάλα, κουλούρι Θεσσαλονίκης, κριτσίνια, χυμοί και φρούτα κλπ).

Το πρόγραμμα «Δεκατιανό στα Σχολεία» συνδέεται με το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» που άρχισε ξανά στον Δήμο Περάματος με σκοπό, αξιοποιώντας μέρος των εισπράξεων του Κράτους από τις τηλεοπτικές άδειες, θα επεκταθεί αρχικά σε 30.000 και κατόπιν σε 60.000 μαθητές και μαθήτριες.

Έρευνα που διενήργησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο έδειξε ότι πέρα από την παιδευτική εμπειρία των παιδιών να τρώνε υγιεινά και όλα μαζί, με την οποία δημιουργείται ένα άλλο κλίμα μέσα στα σχολεία, τα παιδιά δηλώνουν ότι αυτό που κάνουν όλα μαζί είναι ωραίο «σαν εκδρομή». Οι εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν ότι η σχολική επίδοση των παιδιών αυξήθηκε κατά 40%, και ότι βελτιώθηκε επίσης η σχολική συμπεριφορά. Στην επιτυχία του προγράμματος μπορούν να συμβάλουν όλοι καταθέτοντας έστω και ένα ευρώ στην πλατφόρμα της Εθνικής Τράπεζας www.act4greece.gr

Τόσο για το δεκατιανό όσο και για τα μεσημεριανά γεύματα υπάρχει άριστη συνεργασία με τους συλλόγους των γονέων και των εκπαιδευτικών. Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, σε σύντομες παρεμβάσεις τους εξέφρασαν την προθυμία να συμβάλουν και στα μεσημεριανά σχολικά γεύματα.

Οι φετινές δράσεις στον τομέα της διατροφής των μαθητών και μαθητριών με τη συνεργασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μοναδικό στόχο έχουν να καταστήσουν τα παιδιά συμμέτοχους σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών τις κρίσης. Οι εκπαιδευτικοί έχουν μπει μπροστά στο να πραγματοποιηθούν τα γεύματα όπως και σε άλλες περιπτώσεις όπως με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, έχουν δείξει ότι έχουν μια ευρύτητα πνεύματος και επαγγελματική αντίληψη για την αντιμετώπιση οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων και είναι οι στυλοβάτες της προσπάθειας. Τα παιδιά που με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια συγκροτούν τις κοινότητες τους μέσα στα σχολεία και ανταποκρίνονται στο πρόγραμμα που οι συνέπειές του δεν είναι στενά βιολογικές αλλά και ψυχολογικές.

Πηγή: Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (20-10-16)

Comments powered by CComment

  • fr-FR
  • English (UK)

Tell a Friend

Ενημέρωσε μια φίλη ή έναν φίλο για τη NeaPaideia.com

Live Search

Login

counter analyze

  • Visitors today: 575
  • Visitors yesterday: 5582
  • Visitors month: 328861
  • Total Visits: 3915345